Ondersteuning PHP 5.6 stopt wij hebben de oplossing!

  • Zondag, 25e November, 2018
  • 15:24s'middags

PHP is de meest gebruikte scripttaal om websites mee te bouwen.

PHP wordt onder meer gebruikt in bekende Content Management Systemen (CMS) zoals WordPress, Drupal, Typo3 en Joomla. Veel webwinkels die wat oudere versies van het populaire pakket Magento gebruiken zien de problemen met het stoppen van PHP 5.6 op zich af komen.

Meer dan 80% van de websites die actief zijn, zijn gebouwd op PHP.

Ondersteuning van PHP 5.6 stopt bij veel webhosters zoals Mijndomein

De ontwikkelaars van PHP 5.6 stoppen met het uitbrengen van updates voor deze versie. Daarom stoppen veel hosters de ondersteuning voor PHP 5.6. De reden die vaak genoemd wordt is het ontbreken van updates waardoor het risico op problemen groter wordt.

Een aantal webhosters is resoluut in hun besluit en stopt de ondersteuning voor PHP 5.6 per december 2018. Ze trekken simpelweg de stekker uit deze versie met het gevolg dat veel websites offline gaan. Dat is een uiterst onwenselijke situatie vinden wij.

Wij blijven oudere PHP versies aanbieden voor gebruikers die (nog) niet toe zijn aan een upgrade van de website of webwinkel. Dat wil niet zeggen dat het niet verstandig is om je website te upgraden naar de laatste versie maar het geeft onze klanten meer rust terwijl de veiligheid gewaarborgd blijft door de unieke geïsoleerde opbouw van elk klantaccount op ons serverplatform.

Wat we nogal eens tegenkomen zijn teksten zoals deze:

php 5.6

Begrijpelijk maar niet erg klantvriendelijk. Draai je bijvoorbeeld een webwinkel waarmee je je geld moet verdienen en heb je nog even geen budget of ontbreekt de tijd om de webwinkel te upgraden dan heb je bij dit soort webhosters een groot probleem.
Je website gaat 'gewoon' offline en verder zoek je het maar uit.

Wij hebben de oplossing voor het stoppen van de ondersteuning voor PHP 5.6, kies als klant van onze hostingdiensten voor je eigen PHP versie en update je website wanneer je er zelf aan toe bent.

Wil je op termijn je website of webwinkel updaten of upgraden zodat deze geschikt is voor PHP 7 dan horen we graag van je. Alle expertise is in huis waardoor we je zeker verder kunnen helpen.

NEEM CONTACT MET ONS OP!

Is PHP 7 beter dan PHP 5.6?

Elke nieuwe versie van PHP biedt verschillende features en verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Soms is het verschil tussen versies minimaal (zoals tussen PHP 5.5 en PHP 5.6) en soms is er zoveel veranderd dat het veel invloed heeft op de werking van je website / webwinkel (PHP 7 verschilt erg veel ten opzichte van PHP 5.x versies).
Nieuwere PHP versies worden ook langer ondersteund door PHP dan oude versies. Voor oude versies worden er op den duur geen veiligheidsupdates meer uitgebracht. Stap daarom altijd zo snel mogelijk over op een zo recent mogelijke versie van PHP. 

Voordelen PHP 7

Het grootste voordeel van PHP 7 is de snelheid. Je website zal merkbaar sneller laden wanneer je PHP 7 gebruikt. Hier zullen je bezoekers (en Google) erg blij mee zijn.
Verder is de foutafhandeling in PHP 7 sterk verbeterd. Dat is vooral handig voor webontwikkelaars.

Hoe stap je over naar PHP 7?

Gebruik je een CMS zoals WordPress of Joomla?
In veel gevallen is het genoeg alle plugins en thema's van de website bij te werken en kun je daarna PHP 7 activeren: PHP versie aanpassen in het Cpanel. (MultiPHP)

Helpt het updaten niet?
Dan kan je in de error logboeken opzoeken wat de exacte foutmelding is.
De foutmelding kan je doorgeven aan de maker van je website, plugin of thema, of zelf oplossen.
Wij kunnen je hiermee ook helpen, debuggen van de website op basis van de gekozen PHP versie doen we bijna dagelijks.

Heb je een website die door een websitebouwer of door jezelf is gemaakt?
De websitebouwer of jijzelf bent dan verantwoordelijk om de website geschikt te maken voor PHP 7.

Stap over naar ons stabiele hostingplatform!

« Terug