Hoe maak ik een MySQL database aan? הדפסה

• 0

Voordat u gebruik kunt maken van een MySQL database, zult u er een moeten aanmaken.

1. Ga naar cPanel
Een database maakt u aan in cPanel. cPanel bereikt u door naar www.uwdomein.nl/cpanel te gaan. De inloggegevens heeft u bij uw bestelling ontvangen per e-mail, en zijn tevens op te vragen in ons Service Center onder "Pakketten -> Bekijk details".

Navigeer binnen cPanel naar het volgende scherm: Databases -> MySQL Databases

2. Maak de database aan
Typ in het veld onder "Create New Database" de naam van uw database in en klik op "Create database". U komt in het bevestigingsscherm. Klik op "go back". U zult zien dat de naam van uw database bestaat uit uw cPanel gebruikersnaam, gevolgd door een underscore (_) en de door u gekozen databasenaam.

3. Maak een gebruiker aan
In het zelfde scherm kunt u onder "MySQL Users" een nieuwe MySQL gebruikersnaam aanmaken. Vul de door u gewenste gebruikersnaam en wachtwoord in klik op "Create user". U komt wederom in het bevestigingsscherm. Klik op "go back".

4. Koppel de gebruiker aan de database
Onder "Add user to database" kiest u de zojuist aangemaakte database en user uit de drop-down list en klik vervolgens op "Submit".

Uw MySQL database is nu gereed om gebruikt te worden!